Translate

понедељак, 21. април 2014.

Once Upon Time volume 2

Nekada davno, u Sarminoj šumi, živelo je jedno pleme Štrumfova. Štrumfovi su imali civilizaciju koja je bila na veoma visokom nivou- pouzdano se zna da su otkrili jogurt, prašak za pecivo, trotoar i bezbedan način da se očisti sneg . Naravno, bilo je i glupljih primeraka vrste, poput onih koji su uspevali da pokvare čekić ili kiflu (ovaj period je poznat kao period "Velike kifline krize", kada je silom prilika izmišljen burek). Ali, sve u svemu, ovo je bila moćna civilizacija, koja je odolevala mnogim iskušenjima.Štrumfovi su imali zaklete neprijatelje: bili su to ozloglašeni Patuljci! Civilizacija Patuljaka nastala je u isto vreme kada  i civilizacija Štrumfova. Prema jednoj legendi, njih je bilo sedam, a  onda su se toliko namnožili da su na kraju morali da se još smanjuju te da spavaju jedni drugima u dzepove.

Po drugoj legendi, njih je Đoković lično doveo jer su muj donosili loptice na treningu. 

Patuljci žive u Dolini đevreka.Sarmina šuma i Dolina Đevreka odvojene su Jogurtovom rekom.


Sukob ove dve civilizacije je praiskonski. Naime, patuljci su živeli nomadskim životom kada su se naselili, i u jednom pohodu, jedan patuljak je poveo ženu jednog štrumfa, kako bi se oženio njome.
Štrumf čije je čarape ona trebalo da pere do kraja života, toliko se naljutio da je poveo vojsku na selo Patuljaka, da povrati mladu.
Tako je sukob počeo.
Vremenom, ove civilizacije su prevazišle ratovanje, ali su problemi ostali; spor se, naime, nastavio oko izvesnih izuma. I dok postoje jasni podaci o tome da su Patuljci izmislili navijački šal, ostaje nerešeno jendo veliko pitanje:

OTKRIĆE KASICE PRASICE!!!
Tako su ova dva vesnika napretka ostala u sukobu, koji se nastavio kada je Dizni angažovao Patuljke za svoje filmove, a Štrumfovi su ostali uskraćeni za saradnju sa prelepom Snežanom, koja se u to vreme već nametnula kao super-star..


Priča o vođi


 Vođa Štrumfova bira se na 4 godine. Do sada je to bio Gargamel, koga su mnogi upamtili po dobrim delima, kao što je, recimo, izgradnja puta koji predstavlja zaobilaznicu oko Sarmine šume. Sada dobre stvari, kada dođu do Sarmine šume, kažu:

-Aha, ima zaobilaznica neka, ovde ne moramo da svraćamo uopšte...

Ipak, nad njegovim mandatom nadvila se senka Veligog štrumfa. Svi su pokazatelji da će on  biti novi predsednik. I zaista, tako i bi; Veliki štrumf postao je upravnik naroda Štrumfova. Na svom prvom obraćanju narodu, Veliki štrumf je rekao:

-Čast mi je što sam izabran. Kao vaš lider, trudiću se da donosim najbolje odluke u datom trenutku. To neće uvek biti lako. Recimo, žao mi je što moram da vas obavestim da će u narednim danima biti ukinuto vaše dosadašnje pravo da skupljate dunje sami. Od sada, dunje ćemo skupljati zajedno u državnu kasicu prasicu. Ali, ne klonite duhom, još uvek možete da samostalno jedete orahe. To je u redu.

Na pitanje novinara kako će se snaći kada je u pitanju čarka sa Patuljcima oko izvoza  belog luka u Začaranu šumu, Veliki je odgovorio:

Mi smo trenutno najveći izvoznici belog luka i poznatoje da vampiri iz Začarane šume u najvećem procentu otkupljuju naš lukac; znam da je predsednik Začarane šume, gospodin Jednorog, uslikan da patuljastim lukom, ali to ne menja stvar da njegov narod zna šta želi.

Ostatak konferencije za štampu je mahom isti. Tako je, dakle, izabran novi lider prastare civilizacije.


Priča o kladionici

Nedaleko od naselja Štrumfova, živeo je Limenko. Limenko je često za sebe znao da kaže da ništa ne želi, da mu niko ne treba, da nikoga ne voli. Jednog dana, dok je zahvatao vodu na izvoru da se napije, ugledao je Štrumfetu. Odmah se zaljubio u nju. Još mu je baba-Vanga rekla da je nemoguće da nekoga voli, jer nema srca, ali, nekako se i to desilo. Odlučio je da uhvati meduzu i da je pokloni Štrumfeti kako bi se ona zaljubila u njega. To je i uradio. Svakog dana je bio fin prema njoj, brinuo se kada je imala kijavicu, pisao joj pesme i sve te romantične stvari. Ipak, u njihovoj ljubavi nije bilo napretka. Njoj su se sviđali prelepi Vukodlaci , koji izgledaju gracioznije i on Sunđer-Boba dok prži pljeske. Oni nisu marili za nju, i ona bi stalno bila tužna i uplakana. Ali Limenko joj nikada nije bio dovoljno dobar.
Posle toga, uplatio je tiket u kladionici i dobio..

Šta je sa Štrumfetom?


Štrumfeta je godinama jurila svog Vukodlaka. Redovno je izlazila, slikala se pre izlaska, kačila slike na fejs, instagram i tviter. Imala je hiljadu pratilaca na svim društvenim mrežama, mnogo fanova, ali njeno srce kucalo je za vukodlaka. Postala je opsednuta njime, stalno je tražila njegove dlake da može da ga klonira, ali bezuspešno, on bi uvek ostajao van njenog dometa..

Jednog dana, dok je šetala Švalerskom  Šervudskom šumom, ugledala je Kijavka. Kijavko je bio patuljak, koga su generacijama učuli da ne voli Štrumfove.
Ipak, odmah se zaljubio u Štrumfetu. A i ona u njega.

Prepreka je bila prevelika, jer bi došlo do skandala kad bi se saznolo za ovu vezu. Ipak, Kijavko se dosetio...

Otišao je u magičnu kuhilnju, i tamo kupio Njeno Visočanstvo..Sarmu ljubavi! Svi stanovnici obe zemlje su se momentalno izmirili! Čak su zajedno radili na naučnim otkrićima, te u u svrhu povećanja individualne radosti, održanja mira u svetu, dezinfekcije i mnogo čega drugog, zajedno izmislili rakiju!!!


Štrumfeta i Kijavko su živeli srećno do kraja života.

Samo je Limenko ostao bez srca..